tisdag 17 januari 2012

Förklaringar till skrämmande ord som kan förekomma på bloggen:

När det kommer till löpträning inns det självklart en del termer som kan vara bra att förstå när man läser en text, exempelvis min löpardagbok. Här kommer en förklaring på en del av dessa, som i framtiden antagligen kan komma att figurera på bloggen!

Lung distansträning: Tempot under de lugna löprundorna ska vara så pass lågt att du lyckas kippa efter anda och ändå lyckas pysa ur dig några enstaka ord.
Intervallträning: Intervallträning är en träningsform, där du löper snabbt under korta avsnitt med korta viloperioder emellan. Det är precis så skrämmande som det låter, trots att det inte är meningen att du ska ge allt du har redan från början.
Progressiv träning: Det innebär att du startar lugnt och var 4:e minut ökar tempot en aning. De sista 4 minuterna ska gå snabbt, trots att du antagligen redan är fullständigt utmattad, kryper fram och försöker suga regnvatten ur asfalten.
TEST: 12-minutters Coopertest. Målet är att löpa så långt som möjligt på 12 minuter. Testresultatet är ett bevis på hur lite du orkar och har utvecklats sen du började försöka höja konditionen, och genom att göra testet en gång till senare, får du en klar bild över hur stor besvikelsen faktiskt är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar